30 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Bilthoven

Geplaatst op

Nieuwbouwproject Melkweg

Schrikkeldag 2024 werd een feestelijke dag, want ons nieuwbouwproject Melkweg in Bilthoven werd opgeleverd en we konden 30 huurders blij maken met de sleutel van hun nieuwe woning.

Op de foto overhandigt onze bestuurder Danny Visser symbolisch de '1e sleutel' aan een tweetal gelukkige bewoners.

Sociale huur én middenhuur
In de afgelopen 7 maanden (!) realiseerde ontwikkelaar KUDO op Melkweg nummer 3 in Bilthoven een prachtig woongebouw met 18 woningen met een sociale- en 12 met een middenhuur. Danny Visser: "Met dit appartementengebouw voegen we na 4 jaar eindelijk weer nieuwe huurwoningen toe aan de gemeente De Bilt. We zijn blij dat we met de middenhuur woningen ook ons aanbod vergroten voor een groep woningzoekenden die het erg moeilijk heeft. Deze mensen verdienen teveel voor sociale huur, maar een woning kopen is voor hen niet haalbaar in onze regio. De komende jaren gaat Woongroen nog meer sociale- en middenhuur woningen bouwen in De Bilt en Zeist. Daar gaan we het landelijke woningtekort niet mee oplossen. Wel zorgen nieuwe woningen voor kansen voor woningzoekenden en huurders die willen doorstromen."

Kijk voor meer informatie over het project op onze website.

foto 8 010324

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Nieuwe wet- en regelgeving brandveiligheid

Sinds januari 2024 gelden nieuwe regels voor brandveiligheid in woongebouwen. Een belangrijk onderdeel van deze regels is dat vluchtwegen altijd vrij moeten zijn. Dit betekent dat je geen fietsen, scootmobielen (en andere vervoersmiddelen), grofvuil, meubilair en overige decoraties in de openbare ruimtes mag plaatsen. Zo zijn er voor hulpdiensten én bewoners geen obstakels in geval van nood.
Lees meer

Digitale inkomensverklaring live

Woningzoekenden in de regio Utrecht kunnen hun inkomens- en persoonsgegevens nu via een directe koppeling met MijnOverheid delen met WoningNet. Je gegevens delen was nog nooit zo makkelijk en veilig. Ook het inschrijfproces van WoningNet is vernieuwd.
Lees meer

Betaal NIET voor een cursus om snel een woning te krijgen!

Graag waarschuwen wij voor de organisatie 'De Stap naar Huren'. Deze organisatie belooft een snellere weg naar een sociale huurwoning via hun cursus die zij aanbieden voor € 1.500,-. Dit is oplichting. Je krijgt NIET eerder een woning als je deze cursus doet. Trap hier niet in!
Lees meer