Woongoed Zeist bouwt aan duurzaam en betaalbaar wonen met acht nul-op-de–meter woningen

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Een huis dat net zoveel energie maakt als de bewoners gebruiken. Met een zogenaamde nul-op-de-meter (NOM) woning is het mogelijk. Na een jaar lijkt het alsof de meter heeft stilgestaan. Aan de A.C. Kerkhofflaan in Zeist start Woongoed Zeist met de bouw van acht van deze woningen: de eerste in Zeist.

 Woongoed Zeist werkt aan haar doelstellingen

Met de bouw van acht NOM sociale huurwoningen werkt Woongoed Zeist aan twee belangrijke pijlers: duurzaamheid en betaalbaar wonen. Dat zijn thema’s waarop wij echt het verschil willen maken voor mensen met een laag inkomen in Zeist. Bouwbedrijf Veluwezoom Verkerk gaat de woningen bouwen.

Een NOM woning, wat is dat?

Een nul-op-de-meter woning is veel beter geïsoleerd en er wordt niet op het gas aangesloten. De aanwezige zonnepanelen en warmtepomp dragen bij aan een beter wooncomfort. Zo zorgt de warmtepomp bijvoorbeeld niet alleen voor verwarming in de winter, maar ook voor verkoeling in de zomer.

 Nooit meer schrikken van de energierekening!

Bewoners van twee geselecteerde flats uit de Verzetswijk krijgen de mogelijkheid om naar één van de woningen te verhuizen. Naast woonduur is de motivatie om in een super energiezuinig huis te wonen een belangrijk selectie criterium. “Of nul op de meter bereikt wordt, hangt af van het woongedrag, bewoners moeten bewust met energieverbruik om gaan. Je gedrag moet passen bij dit huis. Daarom vinden wij het belangrijk dat huurders echt gemotiveerd zijn. En ons vertellen wat ze nu al doen aan energiebesparing”, zegt Gerda Hullegien, manager Wijken en Wonen bij Woongoed Zeist. De huurders die mogelijk mee kunnen doen aan dit project worden binnenkort geïnformeerd.