Home / Nieuws / Tegemoetkoming huishoudens blokverwarming

Tegemoetkoming huishoudens blokverwarming

Zoals je wellicht hebt gehoord of gelezen, kan voor bewoners met een gezamenlijke warmte-  of elektriciteitsaansluiting (blokaansluiting) sinds eind april compensatie worden aangevraagd voor de hoge energiekosten. Zij vielen namelijk buiten het energieprijsplafond, omdat ze geen individuele aansluiting hebben. Wij hebben een en ander uitgezocht.

Compensatie blokaansluiting niet van toepassing voor huurders Woongoed Zeist

De prijs die wij via een vast contract bij Eneco voor blokwarmte en blokelektriciteit betalen ligt namelijk (veel) lager dan de tarieven om voor subsidie door de Rijksoverheid in aanmerking te kunnen komen. En lager dan het prijsplafond zoals dat geldt voor huishoudens met een eigen individueel contract bij een energieleverancier. Dit is minder goed nieuws, omdat je na de berichtgeving wellicht had gehoopt op een mooi bedrag aan compensatie. Maar eigenlijk is het vooral goed nieuws, omdat je dus al geruime tijd – en in ieder geval tot en met 2024 – profiteert van een aantrekkelijk vast tarief voor centrale verwarming en elektra.

Inzicht leidt tot besparing: gebruik het ista webportaal en de app

Wij helpen je graag energie te besparen. Hiervoor is regelmatig inzicht in jouw verbruik van belang. Daarom kun je gebruik maken van het meetinstrument van ista. Klik hier voor meer informatie.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven