Seyster Veste

Zeisteroever 1-19: van kantoorpand naar woningen

Het kantoorpand Zeisteroever 1–19 is gekocht door Woongoed Zeist. We verbouwen het gebouw naar 32 sociale huurappartementen.

Het gebouw krijgt de naam ‘De Seyster Veste’, een knipoog naar de vroegere gebruiker van het kantoor, onze rechtsvoorganger Seyster Veste.

Gemengd woonproject

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. In het gebouw komt een ‘gemengd wonen’ concept. Daarvoor werken we samen met de Tussenvoorziening. We verwachten dat Seyster Veste begin 2020 haar deuren opent.

Wat is gemengd wonen?
Bij een gemengd woonproject kiezen verschillende groepen mensen er bewust voor om met elkaar samen te wonen, contact te onderhouden en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Want samen ben je sterk. En dat geldt met name voor woonprojecten waar mensen die ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken samenwonen met mensen die dat steuntje graag geven.

Gemengd wonen bestaat al op verschillende plekken en is erg succesvol. Voorbeelden zijn Majella Wonen, Parana en ’t Groene Sticht in Utrecht.

Beter een goede buur dan een verre vriend
Bij Seyster Veste worden 16 appartementen bewoond mensen die begeleiding krijgen van de Tussenvoorziening, bijvoorbeeld omdat zij dakloos zijn geweest . De andere 16 appartementen worden verhuurd aan mensen die ervoor kiezen om als ‘goede buur’ deel te nemen aan het woonproject. Met als doel: een sterk netwerk, altijd een ‘goede buur’ en volop sociale betrokkenheid voor onze cliënten. Dat maakt hen sterk en weer een volwaardig lid van de maatschappij.

Wanneer ben je een goede buur?
Seyster Veste biedt plek aan 16 woningzoekenden die een actieve bijdrage willen leveren aan deze woonvorm. De woningen zijn 35 tot 45 m2.
Dit zijn de voorwaarden:

  • U staat ingeschreven bij WoningNet.
  • U heeft recht op een sociale huurwoning in Zeist.
  • U verdient maximaal € 38.035 bruto per jaar.

Verder bent u bereid om:

  • Zich als goede buur in te zetten voor een schone, veilige en betrokken woonomgeving.
  • Onderlinge contactmomenten/activiteiten te organiseren en/of hieraan deel te nemen.
  • Per tourbuurt deel te nemen aan het bestuur van de woonvereniging Seyster Veste.
  • Aan voorlichting en informatiebijeenkomsten deel te nemen.

De Tussenvoorziening ondersteunt de woonvereniging de eerste drie jaar. Ook onderhoudt deze contact met de omwonenden voor verbinding met de wijk.

Aanmelden of meer weten?
Heeft u al besloten dat u bij Seyster Veste wilt wonen? Dan stuurt u een e-mail met uw contactgegevens en motivatie naar nicoooms@tussenvoorziening.nl. U kunt ook bellen naar 06 20 24 19 03. Liever eerst meer informatie? Dan bent u van harte welkom op de informatieavond. Datum en plaats volgen nog.