Kerckebosch

Projecten

De wijk Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. Samen met de Gemeente Zeist werken wij aan een geheel nieuwe, levenloopgeschikte wijk. Wonen in een bosrijke omgeving. Zo’n 800 tot 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types. 706 huurwoningen worden hiervoor gesloopt.

Op dit moment bouwt Dura Vermeer in opdracht van Woongoed Zeist 40 appartementen en 23 eengezinswoningen (sociale huurwoningen in fase 3 Kerckebosch) voor onze huurders van de Prinses Margrietlaan 271 t/m 368 en voor onze huurders van de voormalige flat aan de Prinses Margrietlaan 235 t/m 270. De bouw zie je vorderen! Eind 2017/begin 2018 levert Woongoed Zeist de woningen op. Daarna begint de bouw van sociale huurwoningen in ‘fase 4’ .  Deze  woningen zijn voor de vaste huurders van de Prinses Margrietlaan 137 t/m 234.

Wonen in het bos voor iedereen!

Voor de totale ontwikkeling is een plan opgesteld. Dit geeft een beeld van de nieuwe wijk, waar de specifieke functies komen en hoe de stedenbouwkundige structuur er uit ziet. Het ontwerp is nog niet tot in detail uitgewerkt. Wel liggen de uitgangspunten vast. Binnen deze uitgangspunten werken stedenbouwkundige, architecten en landschapsarchitecten het plan (in fases) verder uit. Woongoed Zeist bouwt in Kerckebosch nieuwe sociale huurwoningen voor de mensen die nu al in de wijk wonen.

Kerckebosch heeft een eigen website, www.kerckeboschzeist.nl. Daar vindt u de laatste informatie over de vernieuwing.

Bouwen en verhuizen

De bouw van de eerste huurwoningen is in 2013 gestart en de eerste bewoners wonen al in de nieuwbouw. Aan de Prinses Marijkelaan staan het Koekoeksnest en het Merelnest. In Stuifduinen staat de Vossenburg. In De Hout staan de Eikenveste en de Lindeveste. In Bosgaarde ligt Heidehof.

Informatiecentrum Kerckebosch

Graaf Lodewijklaan 15 in Zeist
Openingstijden: dinsdag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur
Telefoon: 030 69 40 229 (dinsdag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur)

Elke woensdagmorgen tussen 9.30 en 10.30 is er spreekuur van de woonconsulent in het Binnenbos.
Iedere donderdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur is er spreekuur van de medewerker projectparticipatie in het Informatiecentrum

Vragen over de nieuwe gebouwen en woningen

Wonen in een nieuw huis en een nieuw gebouw is natuurlijk even wennen. Vragen (en antwoorden) over de nieuwbouw hebben wij verzameld en vindt u in het bestand op de volgende pagina’s. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via info@woongoedzeist.nl of via ons telefoonnummer 030 69 36 600.