Home / Nieuws / Politie waarschuwt voor spoofing

Politie waarschuwt voor spoofing

De laatste tijd stijgt het aantal meldingen over bankhelpdeskoplichting, ook wel spoofing genoemd. Helaas overkwam dit recent ook enkele van onze huurders. Daarom brengen we dit onderwerp graag onder de aandacht. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wat is spoofing?

Bij telefonische spoofing belt een fraudeur je op, doet zich voor als medewerker van een bank en probeert met een babbeltruc jouw geld af te troggelen. Sms-spoofing bestaat ook. Het mobiele nummer is dan het nagebootste echte nummer van jouw bank. Of de naam van de afzender van het sms-bericht is de echte naam van jouw bank.

Hoe voorkom ik spoofing?

Twijfel je over een telefoontje of tekstbericht van jouw bank? Hang op, klik weg en bel jouw bank. Bel nooit naar een nummer dat iemand aan je doorgeeft of dat in een tekstbericht staat, maar zoek het telefoonnummer van jouw bank zelf op. Je vindt dit bijvoorbeeld op jouw bankpas, op een bankafschrift, via internetbankieren of in de mobiele app van jouw bank. 

Wat kan ik doen als ik er toch intrap?

Bel direct jouw bank en volg de aanwijzingen van de bankmedewerker. Doe aangifte bij de politie via telefoonnummer 0900 – 88 44 (lokaal tarief) of via de website van de politie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en tips op de website van Veilig Bankieren.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar top