Vogelwijk

De Vogelwijk is een naoorlogse vernieuwingswijk. Woongoed Zeist heeft in de wijk 198 portiekflats gesloopt om er vervolgens gefaseerd nieuwe appartementen en eengezinswoningen voor huur en koop te bouwen. Op dit moment worden de plannen voor fase 3 uitgewerkt.

Een terugblik
In fase 1b heeft Heilijgers aan de Roerdomplaan en de Reigerlaan in totaal 20 koopwoningen gebouwd, samen met een speelplek voor kleine kinderen. Daarna bouwde Van Wijnen in fase 2 in totaal 31 woningen: 11 eengezinswoningen en 15 appartementen aan de Roerdomplaan en 5 eengezinswoningen aan de Kievitlaan.

Vooruitblik
Het braakliggende terrein tussen de Gruttolaan, Kievitlaan, Reigerlaan, Noordweg, Griffensteijnselaan en Koppelweg is fase 3 van de Vogelwijk. Woongoed Zeist heeft in goed overleg met de gemeente Zeist besloten om fase 3 binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan te ontwikkelen. Daarmee worden in deze laatste fase in totaal maximaal 40 eengezinswoningen koop en vrije sector huur, maximaal 14 middel dure appartementen (huur) en maximaal 40 sociale appartementen (huur) ontwikkeld. Dit is een mix van betaalbare huur- en koopwoningen. In onze gemeente is er een groot tekort aan dergelijke woningen. Daarom worden er de komende jaren in heel Zeist extra goedkope en middel dure huurwoningen gebouwd. Meer hierover lees je op www.zeist.nl/betaalbarewoonruimte.

Eengezinswoningen en middel dure huurappartementen
Voor de ontwikkeling van de eengezinswoningen en middel dure huurappartementen (fase 3a) is door middel van een aanbestedingsprocedure een kopende ontwikkelaar geselecteerd. Deze bepaalt het uiteindelijke programma. Woongoed Zeist heeft in de eerste week van 2021 een formele uitnodiging met aanbestedingsdocumenten gestuurd aan vier voorgeselecteerde marktpartijen. Volgens de planning vond de voorlopige gunning eind 2021 plaats. De Bunte Vastgoed uit Ede is de ontwikkelende partij en gaat het gebied verder ontwikkelen. Voor informatie ga dan naar de projectwebsite van Bunte Vastgoed.

Sociale huurappartementen
De sociale huurappartementen (fase 3b) ontwikkelt Woongoed Zeist voor eigen portefeuille. Voor de exploitatie zijn wij in overleg met een zorginstelling. De komende periode worden de plannen uitgewerkt. Zodra wij meer weten over de uiteindelijke invulling en uitvoering, vullen wij de informatie op deze pagina aan.  

Nieuwsbrieven en documenten

Op 9 juli 2018 vond een informatieavond voor omwonenden plaats. Klik hier voor de opmerkingen en vragen & antwoorden die aan bod kwamen.

Voorlopige planning

Fase 3a

  • Selectie kopende ontwikkelaar: voorjaar 2021
  • Verkoop grond aan een ontwikkelaar: najaar 2021
  • Start bouw: nader te bepalen door ontwikkelaar
  • Oplevering: nader te bepalen door ontwikkelaar

Meer informatie en contact

Klik hier om je aan te melden als geïnteresseerde voor de nieuw te ontwikkelen vrije sector huurwoningen in de Vogelwijk.

Heb je vragen? Stel ze gerust. Mail naar info@woongoedzeist.nl of bel (030) 693 66 00.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven