Home / Over ons / Organisatie / Werken bij Woongoed Zeist / Vacature Wijkconsulent

Vacature Wijkconsulent

Woongoed Zeist is met circa 7.500 woningen dé sociale verhuurder van de gemeente Zeist. Wij willen als maatschappelijke ondernemer een brede groep klanten goed en betaalbaar laten wonen en leven.

We maken ons sterk voor de doorstroming op de woningmarkt, woonkansen voor bijzondere doelgroepen en de kwaliteit van onze woningen. Het team Wijken is daarbij opzoek naar versterking. We zijn op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van:

Wijkconsulent (32 – 36 uur) met werkgebied Vollenhove

Als Wijkconsulent ben jij verantwoordelijk voor het sociaal beheer in jouw wijk, waar verbondenheid met en tussen bewoners centraal staat. Om hier goed invulling te geven, weet je wat er speelt en begeleid je huurders bij sociale problematiek.

Je draagt samen met bewoners en stakeholders (waaronder de gemeente Zeist) bij aan de buurtaanpak Vollenhove Vooruit! en de sociale renovatie van de L-flat. In deze functie heb je een verbindende rol; je neemt deel aan wijkteams en je stimuleert daarmee samenwerking met diverse instellingen en organisaties gericht op het op peil houden en verbeteren van het leefklimaat in de wijk. Samen zoek je naar oplossingen om de huurders en daarmee ook de wijk vooruit te helpen.

Een omgeving die aantrekkelijk is voor (nieuwe) bewoners, bezoekers en ondernemers, dat is waar bewoners in samenwerking met professionals aan werken en waar diverse initiatieven voor worden neergezet, waar jij vanuit jouw expertise je aandeel in hebt. 

Wat wij vragen

We komen graag in gesprek met kandidaten die op HBO niveau kennis en ervaring hebben op het gebied van volkshuisvesting en sociale problematiek. Ook relevante juridische kennis is handig in deze functie. Het is van belang om stevig in je schoenen te staan en goed te luisteren om zodoende de vinger op de zere plek te leggen. Met een kritische blik en het vertrouwen om bewoners ook hun eigen rol en inbreng te laten inzien en naar te laten handelen.

Je gedijt goed in een dynamische omgeving waarin jouw eigen initiatief gewaardeerd wordt. Onze kernwaarden – klantgericht, samenwerken en verantwoordelijkheid – passen jou goed. Tenslotte herken je je in de volgende eigenschappen: besluitvaardig, omgevingsbewust en een groot probleemoplossend vermogen.

Wat wij bieden

  • Werken voor een organisatie met een grote maatschappelijke impact.
  • Een thuisbasis in een prettig kantoor in hartje Zeist.
  • Een plek met veel aandacht voor leren en continu verbeteren; eigen initiatieven worden toegejuicht.  
  • De ontwikkelmogelijkheden zijn legio, worden gestimuleerd én gefaciliteerd door onder andere een ruim ontwikkelbudget.
  • De functie is ingedeeld in salarisschaal H van de CAO Woondiensten. 
  • Naast hard werken ook tijd voor plezier in de vorm van leuke ontspanningsmomenten.

Heb je interesse? Wij horen graag van je!

Wij ontvangen jouw cv en motivatie graag uiterlijk 13 juli a.s. Je kunt deze per e-mail sturen aan Mascha Onstenk, P&O adviseur via werkenbij@woongoedzeist.nl. Ook met inhoudelijke vragen over deze vacature mag je natuurlijk contact opnemen.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar top