Home / Over ons / Organisatie / Duurzaamheid / Samen besparen / Wat Woongoed Zeist doet

Wat Woongoed Zeist doet

Aan de stijgende prijzen kan Woongoed Zeist niks veranderen. Moeilijker je energierekening kunnen betalen komt vaak door meerdere dingen: je inkomen, hoe ga je met energie om, hoe groot is je woning en je huishouden? Natuurlijk speelt ook mee of je woning goed geïsoleerd is of niet. Maar ook huurders die wonen in een woning met energielabel A of B kunnen te maken krijgen met betalingsproblemen.

Wij verduurzamen onze woningen. Een goed geïsoleerde woning is fijn voor meer comfort. Maar kan ook helpen de energierekening te verlagen. Wij zijn al hard op weg!

  • 3.759 woningen zijn inmiddels duurzaam en hebben energielabel A of B.
  • 670 woningen hebben nu nog energielabel E, F of G en worden uiterlijk in 2028 aangepakt. Er zijn een paar uitzonderingen zoals monumenten.
  • alle woningen energieneutraal in 2050.

Video – Wat doen woningcorporaties aan verduurzaming?

Verduurzamen woningen met energielabel E, F of G prioriteit

Sinds 2012 maakten wij al 2.280 woningen energiezuinig. Hierdoor hebben onze woningen gemiddeld een energielabel B. 9% van onze woningen heeft nog een energielabel E, F of G. Al deze woningen staan gepland om aan te pakken. Een grote uitdaging, maar we verwachten na 2028 alleen nog A, B, C en D energielabels te hebben.

We realiseren ongeveer 300 nieuwe woningen tot 2030

Er moeten meer betaalbare woningen in Nederland komen. Daarover zijn de meeste mensen het eens. In onze regio’s maken wij ons hier hard voor. Daarom zetten wij ons in om circa 300 nieuwe woningen te bouwen tot 2030. Betaalbare, duurzame woningen in fijne, leefbare buurten.

Elektrisch koken

Een aantal huurders heeft al een aansluiting om elektrisch te koken, maar kookt nog op gas. Door elektrisch te koken, kun je je gasverbruik verminderen. Het gasfornuis moet dan vervangen worden door een inductiekookplaat of een keramische kookplaat. En je hebt misschien ook nieuwe pannen nodig.

Woongoed Zeist brengt bij alle woningen die we renoveren een perilex aansluiting aan. Dit is een aansluiting waarmee de elektrische kookplaat wordt aangesloten. We kunnen dat niet overal tegelijk doen. Wil je dit zelf (laten) doen? Vraag dan via een formulier op onze website toestemming aan voor deze Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV).

Zonnepanelen

We plaatsen zonnepanelen per buurt. Hierdoor moeten sommige huurders lang wachten. Wij geven geen toestemming voor het zelf (laten) plaatsen van zonnepanelen via een ‘zelf aangebrachte verandering’. We gaan onderzoeken of we het plaatsen van zonnepanelen via een woningverbetering kunnen laten lopen. Vanwege het tekort aan installateurs en lange levertijden van de panelen is dit echter niet iets voor de korte termijn.

Infographic duurzaamheid Woongoed Zeist
Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven