Home / Over ons / Organisatie / Duurzaamheid / Samen besparen / Waar je terecht kunt voor hulp

Waar je terecht kunt voor hulp

Maak je je zorgen of je jouw rekeningen of boodschappen nog wel kunt betalen? Blijf er niet mee rondlopen, maar zoek hulp.

Geldfit.nl

Neem eens een kijkje op www.geldfit.nl. Via deze website kun je gratis en anoniem advies vragen. 

De gemeente

De Regionale Sociale Dienst (RSD) Kromme Rijn Heuvelrug voert voor de gemeente Zeist de meeste regelingen voor inkomensondersteuning uit. Je kunt voor advies en ondersteuning terecht bij de afdeling Schuldhulpverlening van de RSD. Bel naar (030) 692 95 00 of mail naar schuldhulp@rsdkrh.nl. Zij staan iedere werkdag tussen 8.00 – 17.00 uur voor je klaar.

De Sociaal Raadslieden Zeist helpen je gratis met een inkomenscheck. Hierbij bekijken ze voor welke (landelijke) toeslagen en welke (lokale) minimaregelingen je in aanmerking komt. Als inwoner van Zeist kun je naar het inloopspreekuur voor allerlei financiële vragen.

Ook handig: de gemeente heeft een boekje met informatie over regelingen voor inwoners met een laag inkomen. De nadruk ligt op de gemeentelijke regelingen. Daarnaast vind je  informatie over landelijke toeslagen en heffingskortingen waar je misschien recht op hebt.

Verschillende organisaties in de gemeente Zeist helpen je gratis bij vragen of zorgen op verschillende gebieden. Kijk op de website van de gemeente voor een overzicht en de contactgegevens.

Onderneem snel actie bij betalingsproblemen

Wacht niet af tot je herinneringen of aanmaningen ontvangt, maar onderneem gelijk actie. Door zelf contact op te nemen, kun je boetes en grotere geldproblemen voorkomen. Bel of stuur een mail naar de betreffende organisatie. Gebruik daarbij eventueel een voorbeeldbrief van het Nibud. Kijk voor meer tips en informatie op de website van het Nibud.

Betalingsregeling voor jouw huurbetaling
Heb je om welke reden dan ook een probleem met het betalen van de huur? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze consulent verhuurzaken via het telefoonnummer (030) 693 66 02. Wij helpen je graag met het zoeken naar een oplossing. Is het een incidenteel en tijdelijk probleem? In veel gevallen kun je snel en makkelijk zelf een betalingsregeling voorstellen. Ga daarvoor naar het huurdersportaal Mijn Woongoed Zeist.

Geldzorgen liever zelf oplossen? 

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de volgende websites als je jouw geldzaken liever zelf op orde brengt:

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven