Home / Over ons / Organisatie / Duurzaamheid / Samen besparen

Samen besparen

Aan de stijgende prijzen kunnen wij niks veranderen. Dat neemt niet weg dat wij bezorgd zijn. Vanuit onze missie ‘Fijn wonen in Zeist’ willen we niet langs de zijlijn blijven staan. We waarschuwen onze huurders voor de (mogelijke) gevolgen van de energiecrisis en de stijgende prijzen. En we helpen waar dat kan. Met adviezen en tips over hoe je kunt besparen. De grote verschillen maken we door onze woningen nog sneller te renoveren en verduurzamen. Daar werken we hard aan, maar is niet van de een op andere dag klaar. Daarom gaan we ‘Samen besparen’. 

Op de volgende pagina’s lees je meer over:

  • Wat Woongoed Zeist doet: wij verduurzamen onze woningen. Een goed geïsoleerde woning is fijn voor meer comfort. Maar kan ook helpen de energierekening te verlagen. Woningen met een E, F of G label hebben prioriteit. En we realiseren ongeveer 300 nieuwe woningen tot 2030. Ook vind je hier informatie over elektrisch koken en zonnepanelen.

  • Wat je van de overheid kunt verwachten: meer info over het prijsplafond, de compensatie van € 190,- in november en december 2022, energietoeslag voor mensen met een laag inkomen, huurverlaging voor de laagste inkomens, verhoging huurtoeslag en verhoging minimumloon.

  • Wat je zelf kunt doen: blijf ventileren, we delen tips voor het onderhoud van jouw CV ketel en tips om energie en water te besparen. Want alle beetjes helpen, zeker nu! En voor wie dat nog niet deed: vraag de gratis cadeaubon van € 75,- voor energiebesparing aan.

  • Waar je terecht kunt voor hulp: zowel in Zeist als online. En onderneem actie bij betalingsproblemen. Dat geldt ook voor problemen met het betalen van de huur. Wij helpen je graag met het zoeken naar een oplossing.
Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven