Home / Over ons / Organisatie

Organisatie

Woongoed Zeist is dé sociale huisvester van de gemeente Zeist.

Gewoon thuisvoelen

We zorgen voor betaalbare woningen in Zeist voor mensen met een krappe beurs. Met maatwerk waar de buurten om vragen. Want thuisvoelen, dat doe je niet alleen in huis, maar ook in je buurt. Daarom werken we met wijkteams die ‘hun’ wijk goed kennen, dichtbij en persoonlijk.

Bij Woongoed Zeist werken ongeveer 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen.

Pijlers Woongoed Zeist

Hieronder staan de pijlers van ons beleid. Op deze pijlers willen we als organisatie herkend worden:

 1. Betaalbaar wonen >
  We realiseren betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen. We zijn de grootste sociale verhuurder in Zeist met een sociale woningvoorraad van circa 7.500 woningen. Differentiatie in prijs en kwaliteit mag, een lage huurprijs is ook een kwaliteit. Door passend toe te wijzen, bedienen we onze primaire doelgroep en gaan we scheefwonen tegen.
 2. Duurzaamheid >
  We investeren in duurzaamheid ten behoeve van betaalbaarheid. We streven naar een gemiddeld label B voor ons woningbezit in 2022. Bij nieuwbouw en renovaties is duurzaamheid altijd een belangrijk punt.
 3. Leefbare wijken >
  Prettig wonen doe je in een fijne buurt. Daarom werken we samen met andere organisaties (o.a. gemeente, welzijnswerk, politie) aan vitale buurten. We zorgen ook voor differentiatie in ons woningbezit (qua type en prijs) om voor een evenwichtige samenstelling te zorgen in onze wijken. Ook het met voorrang huisvesten van jongeren of het aanpassen van woningen voor ouderen kunnen hieraan bijdragen.
 4. Dienstverlening >
  Woongoed Zeist is betrouwbaar en dichtbij. We werken in wijkteams die ‘hun’ buurten goed kennen en benaderbaar en herkenbaar zijn voor bewoners. Onze informatie is eenduidig en begrijpelijk. We stimuleren de zelfwerkzaamheid van onze huurders. Onder andere door ons huurdersportaal en door huurders aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid.
 5. Rentmeesterschap >
  Woongoed Zeist is financieel gezond en garandeert continuïteit. Onze organisatie is professioneel en de verantwoordelijkheid ligt zo laag mogelijk in het bedrijf. We werken in wijkteams die aansluiten bij de gemeentelijke indeling.

Bovenstaande pijlers geven niet alleen richting aan ons beleid, maar ook aan onze communicatie, aan ons gedrag als organisatie en aan ons individuele gedrag.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven