Home / Nieuws / Oekraïne

Oekraïne

Wij leven mee met de mensen uit Oekraïne. Het menselijk leed is enorm. Iedereen wil graag in vrede en vrijheid leven. De gemeente Zeist staat klaar om mensen die het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn ontvlucht op te vangen.

Hartverwarmende hulpacties

De hulpacties voor Oekraïne zijn ook in Zeist op gang gekomen. Dat is hartverwarmend. Vrijwilligerscentrale Zeist verzamelt de initiatieven, zodat je snel en makkelijk ziet of en hoe jij een bijdrage kunt leveren. Klik hier voor een overzicht.

Opvang vluchtelingen

In de gemeente zijn een aantal accommodaties beschikbaar waar mensen die het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn ontvlucht tot rust kunnen komen.

Wil jij jouw huis openstellen voor Oekraïense vluchtelingen? Wij gaan hierover graag in gesprek. Bij het opvangen van vluchtelingen komt veel kijken en het is van belang dat gastgezinnen zich realiseren waar ze aan beginnen. We weten bijvoorbeeld niet hoe lang de oorlog gaat duren en hoe lang mensen opvang nodig hebben. Informeer bij onze Klantenservice naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over het bieden van huisvesting aan Oekraïense vluchtelingen.

Meer informatie

Op de website van de gemeente Zeist vind je belangrijke informatie over ontwikkelingen in onze gemeente, naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. 

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven