Mooi wonen aan de Geiserlaan

Wij gaan hier niet weg!

Woongoed Zeist kijkt terug op een geslaagde renovatie van de Geiserlaan. De goede medewerking van de bewoners speelde daarbij een belangrijke rol. Jan (86 jaar) en Ans (85 jaar) Willigenburg zitten tevreden in hun gezellige huiskamer. “Het was wel heftig en een flinke troep. Maar het is heel mooi geworden.” Ans mist de werklui wel. “Het was gewoon gezellig. Van de timmerman kreeg ik zelfs een bos bloemen omdat ik zo goed voor hem had gezorgd!” Vorige week werden de laatste woningen opgeleverd. Weijman Vastgoedonderhoud pakte de 24 woningen van boven tot onder aan met als resultaat opgeknapte en energiezuinige woningen die weer jaren meekunnen.

Investeren in duurzaamheid

Woongoed Zeist zet in op betaalbare woningen en duurzaamheid. Bij energiebesparing door bijvoorbeeld isolatie werken we aan beide doelstellingen. Aan de Geiserlaan kregen alle woningen HR++ glas en isolatie van de begane grondvloer, het dak en de spouwmuur. De daken kregen nieuwe pannen en dakramen. Als het nodig en gewenst was, kregen de badkamer, keuken en toilet een opknapbeurt. Ook werd de elektrische installatie aangepast en de mechanische ventilatie verbeterd.

Ophogen binnengebied

Bij veel woningen aan de Geiserlaan kom je binnen via een hoge opstap. Hier en daar is dit probleem opgelost door de stoep te verhogen. Dit zorgt voor hoogteverschillen bij de bestrating langs de voordeuren. Woongoed Zeist vindt dit een onveilige en onwenselijke situatie. Daarom hogen we overal het trottoir op, zodat de bewoners veiliger en makkelijker in hun woning komen.