Schade aan woning of inboedel

Bent u goed verzekerd?

Schade in of rondom uw woning is erg vervelend. En het oplossen van de schade kost ook nog eens tijd en geld. Daarom is het heel belangrijk dat u goed verzekerd bent. Soms bent u als huurder namelijk zelf verantwoordelijk voor het herstel van de schade. Bijvoorbeeld bij schade aan uw eigen spullen (inboedel), zoals vloerbedekking, meubels of de inrichting. Maar ook bij schade aan behang-, verf- of witwerk. Of bij schade aan verbeteringen die u zelf in de woning heeft aangebracht. Zorg dus altijd voor een goede inboedelverzekering.

Schade aan uw woning/opstal hoeft u niet te verzekeren. Onder opstal valt bijvoorbeeld stucwerk, regenpijp, dak en kozijnen. Neem contact met ons op als u schade heeft aan de opstal van uw woning. Als uw inboedel beschadigd raakt door bijvoorbeeld lekkage, wordt de schade gedekt door uw eigen inboedelverzekering.

Heeft u schade aan uw inboedel? Neem zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar.

Sluit een inboedelverzekering af

Op de website van Independer kunt u meer dan 160 woonverzekeringen vergelijken. Zo kunt u kijken welke inboedelverzekering het best bij u past en het voordeligst is. Zorg wel voor een voldoende hoge dekking van uw inboedel.

Aangifte bij politie

Is de schade aan de woning veroorzaakt door inbraak, diefstal, brandstichting, vandalisme of een aanrijding? Doe dan binnen 48 uur aangifte bij de politie. Stuur ons het proces-verbaal via info@woongoedzeist.nl. Dan nemen wij de schade in behandeling.

Aansprakelijkheidsverzekering

Schade door brand kan door uw schuld zijn ontstaan. Net als andere schade aan de woning. U bent dan aansprakelijk voor de veroorzaakte schade. Het is daarom belangrijk dat u een goede aansprakelijkheidsverzekering heeft. Let hierbij ook op een dekking voor (brand)schade.

Hulp bij vergoeding schade

Het kan voorkomen dat inboedelverzekeraars of aansprakelijkheidsverzekeraars schade afwijzen. In sommige gevallen kan Woongoed Zeist u dan helpen. Wilt u onze hulp? Stuur ons dan kopieën van de afwijzingsbrief van de verzekeraar via info@woongoedzeist.nl.

Heeft u glasschade of een verstopping in uw woning? 

Voor verstoppingen in riolering en leidingen maakt u online een afspraak of belt u Riool Reinigings Service RRS via het telefoonnummer 088 030 13 13.

Glasbreuk? Bent u lid van het Glasfonds? Maak online melding of bel 0800 022 61 00.

Klik hier voor een overzicht van overige relevante storingsnummers.