Onderhoud, wie doet wat?

Mijn woning

Er bestaat onderscheid tussen onderhoud waar u als bewoner verantwoordelijk voor bent en onderhoud voor rekening van Woongoed Zeist. Kleine reparaties, zoals aan stopcontacten of hang- en sluitwerk, zijn meestal voor uw rekening. Soms vallen de herstelwerkzaamheden onder het onderhoudsabonnement dat u kunt afsluiten. Het onderhoud aan de buitenkant van uw woning is onze verantwoordelijkheid.

Klik hier voor een aantal instructiefilmpjes voor kleine reparaties in huis.

Als u een woning huurt met tuin, dan bent u ook verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Wij verwachten dat u uw tuin regelmatig schoonmaakt, de bomen en struiken op tijd snoeit en het onkruid verwijdert. U mag de tuin niet gebruiken als een permanente opslagplaats van bijvoorbeeld huisvuil of bouwmaterialen.

Huurt u een woning met galerij, portiek of eigen balkon, dan ruimt u het gedeelte dat bij uw woning hoort regelmatig op en maakt het zo nodig schoon. Ook mag u daar uw spullen, zoals fietsen en kasten, niet opslaan.

Wilt u weten onder wiens verantwoordelijkheid een reparatie valt? In het Onderhouds ABC kunt u nalezen of de reparatie voor uw rekening is, voor rekening Woongoed Zeist of onder het onderhoudsabonnement valt.