Home / Nieuws / Laatste kans cadeaubon energiebesparing voor huurders

Laatste kans cadeaubon energiebesparing voor huurders

In november 2021 en in maart 2022 ontvingen huurders in Zeist een brief voor het aanvragen van een cadeaubon van 75 euro. Ongeveer 3.000 huurders maakten al gebruik van deze aanbieding. Er is nog een beperkt aantal cadeaubonnen beschikbaar. Deze kun je besteden aan energiebesparende artikelen en materialen, zoals ledlampen, tochtstrippen, een brievenbusborstel, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop.

Huurders, die de cadeaubon nog niet hebben aangevraagd, of na aanvraag hebben laten verlopen, kunnen de bon nog steeds aanvragen. Zolang de voorraad strekt, maar uiterlijk tot en met 30 november 2022. Daarna hebben huurders nog tot 31 december de tijd om de bon te  besteden. De cadeaubon is een initiatief van de gemeente Zeist en Mijn Groene Huis en wordt betaald door het rijk.

Kleine maatregelen

Juist nu de energieprijzen de pan uitrijzen, is het belangrijk om energie te besparen. Zo blijft de energierekening nog enigszins betaalbaar. Dat kan met allerlei kleine maatregelen, zoals het vervangen van gloeilampen door ledlampen, het plaatsen van radiatorfolie of een brievenbusborstel en het vervangen van de douchekop door een energiebesparend exemplaar. De artikelen die je hiervoor nodig hebt, kun je aanschaffen met de cadeaubon.

Cadeaubon besteden

De cadeaubon van 75 euro kan worden besteed in één van de deelnemende webshops of bij de Gamma of Praxis in Zeist. In plaats hiervan kunnen bewoners ook de hulp van een energie-conciërge aanvragen. Die neemt materialen mee en helpt bij het bevestigen en installeren. En bewoners die nog helemaal niet weten hoe zij energie kunnen besparen, kunnen een gratis bezoek van een energie-bespaarmaatje aanvragen. Deze zoekt met hen naar bespaarkansen en helpt met het selecteren van de gewenste producten. Die kunnen dan vervolgens bij Gamma, Praxis of in een webshop worden gekocht.

Meer informatie en aanvragen

Meer informatie over deze actie is te vinden op bit.ly/cadeaubon-Zeist. Hier kun je ook een energie-conciërge of energie-bespaarmaatje aanvragen. Het aanvragen van een cadeaubon kan via https://regionaalenergieloket.nl/zeist/cadeaubon.

Let op: voor ieder huisadres in Zeist is er slechts één cadeaubon van 75 euro beschikbaar.

Wethouder Catsburg plaatst radiatorfolie, één van de gratis te verkrijgen artikelen (foto: Mel Boas).
Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar top