Home / Ik zoek / Sociale huurwoning / Huren met jongerencontract

Huren met jongerencontract

Woongoed Zeist verhuurt woningen met een jongerencontract. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar én de jongere behoudt zijn/haar inschrijftijd. We hebben een aantal woningen bestempeld als jongerenwoningen. Als deze vrij komen na verhuizing, verhuren we ze met een tijdelijk jongerencontract. Zo zorgen we voor meer doorstroming op de woningmarkt. En we vergroten de kans op een woning voor jongeren.

Voor wie is het jongerencontract?

Het contract is speciaal bedoeld voor jongeren, studenten of promovendi die staan ingeschreven bij WoningNet. Bij de ondertekening van het contract is de huurder minimaal 18 en maximaal 27 jaar oud.

Wat is een jongerencontract?

Een jongerencontract is een tijdelijk huurcontract voor de duur van vijf jaar. De jongere behoudt zijn/haar inschrijfduur bij WoningNet. Dat is een groot voordeel, want het maakt de zoektocht naar een nieuwe sociale huurwoning makkelijker. Twee maanden voor het verloop van het contract zeggen wij de huur op. Verlenging kan met ten hoogste twee jaar. Woongoed Zeist is echter niet verplicht het contract te verlengen. Wel zijn we verplicht de woning aansluitend weer met een jongerencontract te verhuren. Het jongerencontract is eenmalig. Ook al is de huurder na afloop van het contract jonger dan 28 jaar. Voor het huren met een jongerencontract hoeft de huurder niet ingeschreven te staan bij een onderwijsinstelling.

Looptijd gaat in bij ondertekening

Als een huurder met een jongerencontract 28 jaar wordt, mag hij of zij gewoon in de woning blijven wonen totdat de vijf jaar voorbij zijn. Dus als een huurder 27 jaar oud is bij het afsluiten van dit vijfjarencontract, mag hij of zij tot 32-jarige leeftijd in de woning blijven wonen.

Aanbod woningen met jongerencontract op WoningNet

Via een filter op de pagina woningaanbod kun je sorteren op jongerenwoning. Je krijgt dan een overzicht van alle jongerenwoningen en woningen die verhuurd worden met een jongerencontract. In de beschrijving bij de woning staat of de woning verhuurd wordt met een jongerencontract. En of de woning bestemd is voor jongeren van 18 t/m 22 jaar of van 23 t/m 27 jaar.

Wat is het doel van jongerencontracten?

Jongeren hebben vaak moeite met het vinden van een geschikte sociale huurwoning. Ze hebben een korte inschrijfduur bij WoningNet en maken daardoor weinig kans op een eigen woning. De jongerencontracten geven jongeren meer kans op een betaalbare huurwoning. Omdat woningen sneller vrij komen en er woningen speciaal voor deze doelgroep zijn gelabeld.

Hoeveel woningen zijn aangewezen als woning met een jongerencontract?

We hebben 760 woningen aangewezen voor jongeren (ongeveer 11% van onze sociale huurwoningen). Hierbij keken we naar spreiding in de wijk en binnen een flat. Woongoed Zeist zorgt ervoor dat er voldoende goedkope en betaalbare woningen overblijven voor andere woningzoekenden.

Meer informatie

Alle informatie over wonen met een jongerencontract vind je in het document Veelgestelde vragen.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven