Home / Ik zoek / Sociale huurwoning

Sociale huurwoning

Als je in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning in de gemeente Zeist, is de eerste stap je inschrijven bij WoningNet. Je schrijft je dan in als woningzoekende in de regio Utrecht. Klik op onderstaande knop om je in te schrijven.

Steffie legt uit… De website Wonen.Steffie.nl legt op een eenvoudige manier uit hoe je een huurwoning zoekt en waar je op moet letten.

Beschikbare sociale huurwoningen

Onze beschikbare sociale huurwoningen staan op de website van WoningNet. Ook andere woningcorporaties bieden op WoningNet hun huurwoningen in de regio Utrecht aan. Klik op onderstaande knop voor het actuele woningaanbod in de regio.


Hoe werkt WoningNet? 

Sta je ingeschreven als woningzoekende? Dan kun je reageren op een woning die aansluit bij jouw wensen voor een woning. Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in de woning. Houdt er wel rekening mee dat er over het algemeen lange wachttijden zijn.

Bron: WoningNet Regio Utrecht

Inkomensvoorwaarden

Bij de toewijzing van sociale huurwoningen gelden inkomensvoorwaarden. Jouw inkomen is bepalend voor welke woningen je in aanmerking komt. En of je mogelijk voorrang krijgt bij de toewijzing. Eerlijk is eerlijk, die voorwaarden zijn best ingewikkeld.

De belangrijkste zaken die je moet weten zijn:

  • Zorg dat jouw inkomensgegevens kloppen bij je aanmelding op WoningNet. Je voorkomt hiermee dat je pas na een woningaanbieding hoort dat je de woning niet mag huren.
  • Wanneer je inlogt, bepaalt de website automatisch met jouw gegevens op welke woningen je kunt reageren. Je hoeft dus niet zelf na te gaan of je wel kunt reageren.
  • Lees altijd goed de advertentie. Hierin staan altijd de voorwaarden en voorrangsregelingen die er kunnen zijn.

Kijk voor meer informatie over inkomensvoorwaarden op de website van WoningNet.

Tabel Passend toewijzen 2023

Van Groot naar Beter

Huur je een sociale huurwoning in de regio Utrecht met minimaal 4 kamers (een woonkamer met minimaal drie slaapkamers) en wil je verhuizen naar een woning met maximaal 3 kamers? Dan kom je misschien in aanmerking voor de voorrangsregeling Van Groot naar Beter. 

Huur je al bij ons? Neem contact met ons op. Wij controleren of je voldoet aan de voorwaarden en verwerken vervolgens de voorrangsregeling in jouw inschrijving op WoningNet. Je reageert vanaf dat moment met voorrang op woningen die aangeboden worden met de Van Groot naar Beter regeling.

Huur je elders in de regio Utrecht? Neem contact op met een woningcorporatie in jouw gemeente voor het aanvragen van de voorrangsregeling.

Kijk voor meer informatie op de website van WoningNet.

Hulp nodig bij reageren via WoningNet?

Heb je hulp nodig bij het inschrijven op WoningNet of bij het reageren op aangeboden woningen? Woongoed Zeist helpt je graag. Neem contact op met één van onze verhuurconsulenten via het telefoonnummer (030) 693 66 02. Zij kijken graag met je mee. Rechtstreeks bellen met WoningNet kan natuurlijk ook. Het telefoonnummer van het Klantcontactcentrum is 0900 260 00 60.

Tijdelijke huur

Soms biedt een tijdelijke huurwoning een oplossing. Er komen regelmatig flats beschikbaar om tijdelijk in te wonen. Ad Hoc verzorgt de verhuur van deze woningen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ad Hoc. Wil je je direct inschrijven als geïnteresseerde? Klik dan hier.

Tijdelijke verhuur van appartementen in de L-flat aan de Laan van Vollenhove door Ad Hoc
Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven