Op zoek naar een sociale huurwoning

Woongoed Zeist is dé sociale huisvester van de gemeente Zeist. We zorgen voor betaalbare woningen in Zeist voor mensen met een krappe beurs. Met maatwerk waar de buurten om vragen. Want thuisvoelen, dat doe je niet alleen in huis, maar ook in je buurt.

Inschrijven bij WoningNet

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Schrijf u dan in als woningzoekende. Voor de regio Utrecht doet u dit via de website van WoningNet. Nadat u zich heeft ingeschreven, kunt u reageren op het woningaanbod. U vindt ons actuele aanbod sociale huurwoningen op www.woningnetregioutrecht.nl. Ook andere corporaties bieden op WoningNet hun huurwoningen in de regio Utrecht aan.

Inkomen moet kloppen bij huurwoning
Een sociale huurwoning mag u alleen worden toegewezen als uw inkomen past bij de huur. Er geldt een maximaal inkomen. Op de website van WoningNet vindt u de inkomenseisen waar u aan moet voldoen voordat u een woning kan huren. Die gelden voor alle nieuwe verhuringen, ook als u al langer staat ingeschreven als woningzoekende. Voorkom teleurstelling en controleer of uw inkomen dat bekend is bij WoningNet nog klopt!

Met de Passend Toewijzen Tabel, kunt u zelf alvast controleren of uw inkomen klopt met de huur van de woning waarop u wilt reageren. Via www.mijn.overheid.nl kunt u informatie opvragen over uw inkomen.

Let er bij uw keuze voor een woning ook op dat u niet te duur gaat huren. Woningcorporatie Bo-Ex uit Utrecht heeft in samenwerking met het Nibud de Bo-Ex Huur Wijzer gemaakt die u bij deze keuze kan helpen.

Hulp nodig bij reageren via WoningNet?
Heeft u hulp nodig bij het inschrijven op WoningNet of bij het reageren op aangeboden woningen? Woongoed Zeist kan u verder helpen. Maak een afspraak met één van onze verhuurconsulenten via het telefoonnummer (030) 693 66 02. Zij kunnen u helpen uw profiel aan te maken en uitleggen hoe WoningNet werkt.

Tijdelijke huur

Soms biedt een tijdelijke huurwoning een oplossing. In de wijk Kerckebosch (aan de Prinses Margrietlaan) komen regelmatig appartementen beschikbaar voor tijdelijke bewoning. Ad Hoc verzorgt de verhuur van deze woningen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ad Hoc. Wilt u zich direct inschrijven als geïnteresseerde, klik dan hier.

Op zoek naar een vrije sector woning of garage?

Meer informatie over vrije sector en het aanbod vindt u op: www.woongoedzeist.nl/ik-zoek-een-woning/vrije-sector-huur-en-garages/

Een woning kopen van Woongoed Zeist?

Regelmatig hebben wij woningen in de verkoop. En soms is het ook mogelijk om de eigen huurwoning te kopen. Meer informatie over kopen en het actuele aanbod vindt u op: www.woongoedzeist.nl/ik-zoek-een-woning/op-zoek-naar-een-koopwoning/