Op zoek naar een sociale huurwoning

Als u in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning in de gemeente Zeist, is de eerste stap uw inschrijving bij WoningNet. U schrijft zich dan in als woningzoekende in de regio Utrecht.

Beschikbare sociale huurwoningen

Onze beschikbare sociale huurwoningen staan op de website van WoningNet. Ook andere woningcorporaties bieden op WoningNet hun huurwoningen in de regio Utrecht aan.

Hoe werkt WoningNet? 

Staat u ingeschreven als woningzoekende? Dan kunt u reageren op een woning die aansluit bij uw wensen voor een woning. Hiermee geeft u aan dat u interesse heeft in de woning. Houdt er wel rekening mee dat er over het algemeen lange wachttijden zijn.

Bron: WoningNet Regio Utrecht

Inkomensvoorwaarden

Bij de toewijzing van sociale huurwoningen gelden inkomensvoorwaarden. Uw inkomen is bepalend voor welke woningen u in aanmerking komt. En of u mogelijk voorrang krijgt bij de toewijzing. Eerlijk is eerlijk, die voorwaarden zijn best ingewikkeld.

De belangrijkste zaken die u moet weten zijn:

  • Zorg dat uw inkomensgegevens kloppen bij uw aanmelding op WoningNet. U voorkomt hiermee dat u pas na een woningaanbieding hoort dat u de woning niet mag huren.
  • Wanneer u inlogt, bepaalt de website automatisch met uw gegevens op welke woningen u kunt reageren. U hoeft dus niet zelf na te gaan of u wel kunt reageren.
  • Lees altijd goed de advertentie. Hierin staan altijd de voorwaarden en voorrangsregelingen die er kunnen zijn.

Kijk voor meer informatie over inkomensvoorwaarden op de website van WoningNet.

Hulp nodig bij reageren via WoningNet?

Heeft u hulp nodig bij het inschrijven op WoningNet of bij het reageren op aangeboden woningen? Woongoed Zeist helpt u graag. Neem contact op met één van onze verhuurconsulenten via het telefoonnummer (030) 693 66 02. Zij kijken graag met u mee. Rechtstreeks bellen met WoningNet kan natuurlijk ook. Het telefoonnummer van het Klantcontactcentrum is 0900 260 00 60.

Tijdelijke huur

Soms biedt een tijdelijke huurwoning een oplossing. Er komen regelmatig flats beschikbaar om tijdelijk in te wonen. Ad Hoc verzorgt de verhuur van deze woningen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ad Hoc. Wilt u zich direct inschrijven als geïnteresseerde, klik dan hier.

Tijdelijke verhuur van appartementen in de L-flat aan de Laan van Vollenhove door Ad Hoc

Op zoek naar een vrije sector woning of garage?

Meer informatie over ons vrije sector aanbod en garages vindt u op: www.woongoedzeist.nl/ik-zoek-een-woning/vrije-sector-huur-en-garages/

Een woning kopen van Woongoed Zeist?

Regelmatig hebben wij woningen in de verkoop. En soms is het ook mogelijk om de eigen huurwoning te kopen. Meer informatie over kopen en het aanbod van dit moment vindt u op: www.woongoedzeist.nl/ik-zoek-een-woning/op-zoek-naar-een-koopwoning/