Huren met jongerencontract

Woongoed Zeist verhuurt sinds 1 januari 2019  woningen met een jongerencontract. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar én de jongere behoudt zijn/haar inschrijftijd. We hebben een aantal woningen bestempeld als jongerenwoningen. Als deze vrij komen na verhuizing, verhuren we ze met een tijdelijk jongerencontract. Zo zorgen we voor meer doorstroming op de woningmarkt. En vergroten we de kans op een woning voor jongeren.

Voor wie is het jongerencontract?

Het contract is speciaal bedoeld voor jongeren, studenten of promovendi die staan ingeschreven bij WoningNet. Bij de ondertekening van het contract ben je minimaal 18 en maximaal 27 jaar oud.

Wat is een jongerencontract?

Een jongerencontract is een tijdelijk huurcontract voor de duur van vijf jaar. Je behoudt je inschrijfduur bij WoningNet. Hier hoef je alleen een machtiging voor de inschrijf- en verlengingskosten ondertekenen. Dat is een groot voordeel, want het maakt de zoektocht naar een nieuwe sociale huurwoning makkelijker.

Twee maanden voor het verloop van het contract zegt Woongoed Zeist de huur op. Verlenging met ten hoogste twee jaar kan. Woongoed Zeist is echter niet verplicht het contract te verlengen. Wel zijn we verplicht de woning aansluitend weer met een jongerencontract te verhuren.

Meer informatie

Alle informatie over wonen met een jongerencontract vind je in het document Veelgestelde vragen en de Info Huren met een jongerencontract.