Home / Ik huur / Reparaties en onderhoud / Reparatieverzoek / Schade aan woning of inboedel

Schade aan woning of inboedel

Ben je goed verzekerd?

Schade in of rondom jouw woning is erg vervelend. En het oplossen van de schade kost ook nog eens tijd en geld. Daarom is het heel belangrijk dat je goed verzekerd bent. Soms ben je als huurder namelijk zelf verantwoordelijk voor het herstel van de schade. Bijvoorbeeld bij schade aan jouw eigen spullen (inboedel), zoals vloerbedekking, meubels of de inrichting. Maar ook bij schade aan behang-, verf- of witwerk. Of bij schade aan verbeteringen die je zelf in de woning hebt aangebracht. Zorg dus altijd voor een goede inboedelverzekering.

Schade aan jouw woning/opstal hoef je niet te verzekeren. Onder opstal valt bijvoorbeeld stucwerk, regenpijp, dak en kozijnen. Neem contact met ons op als je schade hebt aan de opstal van jouw woning. Als je inboedel beschadigd raakt door bijvoorbeeld lekkage, wordt de schade gedekt door je eigen inboedelverzekering.

Heb je schade aan jouw inboedel? Neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar.

Sluit een inboedelverzekering af

Op de website van Independer kun je meer dan 160 woonverzekeringen vergelijken. Zo kun je kijken welke inboedelverzekering het beste bij jou past en het voordeligst is. Zorg wel voor een voldoende hoge dekking van je inboedel.

Aangifte bij politie

Is de schade aan de woning veroorzaakt door inbraak, diefstal, brandstichting, vandalisme of een aanrijding? Doe dan binnen 48 uur aangifte bij de politie. Stuur ons het proces-verbaal via info@woongoedzeist.nl. Dan nemen wij de schade in behandeling.

Aansprakelijkheidsverzekering

Schade door brand kan door jou schuld zijn ontstaan. Net als andere schade aan de woning. Je bent dan aansprakelijk voor de veroorzaakte schade. Het is daarom belangrijk dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt. Let hierbij ook op een dekking voor (brand)schade.

Hulp bij vergoeding schade

Het kan voorkomen dat inboedelverzekeraars of aansprakelijkheidsverzekeraars schade afwijzen. In sommige gevallen kan Woongoed Zeist je dan helpen. Wil je onze hulp? Stuur ons dan kopieën van de afwijzingsbrief van de verzekeraar via info@woongoedzeist.nl.

Heb je glasschade of een verstopping in jouw woning? 

Klik hier voor een overzicht van overige relevante storingsnummers.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven