Home / Ik huur / Huur en betalen / Warmtekosten

Warmtekosten

De Warmtewet beschouwt Woongoed Zeist als beheerder en eigenaar van collectieve verwarming, dus zijn wij ook een warmteleverancier. Dit is van toepassing als je voor verwarming en eventueel warm water de kosten betaalt aan Woongoed Zeist. Warmtekosten zijn stookkosten die nodig zijn om jouw woning te verwarmen en die in veel gevallen ook zorgen voor warm water.

Voorschot

Per maand betaal je een voorschot voor de warmtekosten via je huur, omdat jouw woongebouw gebruik maakt van collectieve verwarming. Eén keer per jaar verrekenen we dit met de werkelijk gemaakte kosten. Het is mogelijk om dit voorschot aan te passen, neem hiervoor contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer (030) 693 66 00. Als je voorschot ieder jaar veel afwijkt van de werkelijke kosten, dan kijken we graag wat we voor je kunnen doen.

Jaarlijkse afrekening

Je hebt een eigen thermostaat in jouw woning. Elk jaar wordt de stand van de meter door ISTA op afstand gelezen. De afrekenperiode loopt per kalenderjaar, van 1 januari t/m 31 december. Aan het eind van deze periode nemen we de stand op. De jaarafrekening volgt uiterlijk binnen zes maanden. Dus vóór 1 juli ontvang je de jaarrekening over de afrekenperiode. Op de website van ISTA lees je hoe de jaarafrekening tot stand komt. Heb je na het lezen van de website nog vragen over de meterstanden en/of de afrekening? Neem dan contact op met de afdeling Klantenservice van ISTA.

Ga je verhuizen?

Je betaalt alleen de kosten voor de periode dat je jouw woning huurde. Bij het vaststellen van de jaarrekening, houden we dus rekening met jouw verhuisdatum. Houd je er wel rekening mee dat je de jaarrekening voor warmtekosten pas rond 1 juli ontvangt over de afrekenperiode. Dit hoeft niet gelijk te lopen met jouw verhuisdatum.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar top