Home / Ik huur / Huur en betalen / Servicekosten

Servicekosten

Servicekosten zijn de kosten van de woning die Woongoed Zeist bovenop de kale huurprijs berekent voor leveringen en diensten. Het kan bijvoorbeeld gaan om kosten voor schoonmaak, tuinonderhoud, elektra in de algemene ruimten en een complexbeheerder. Je betaalt hiervoor maandelijks een voorschot bij de huur. Eén keer per jaar verrekenen we dit met de werkelijk gemaakte kosten.

Jaarlijkse afrekening servicekosten

Woongoed Zeist stuurt je jaarlijks een overzicht van deze kosten waaruit blijkt of je teveel of te weinig hebt betaald. Het afrekeningsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. De jaarafrekening volgt uiterlijk binnen zes maanden ná afloop van de afrekeningsperiode. Dus vóór 1 juli ontvang je de jaarafrekening over de periode van 1 januari t/m 31 december.

Ga je verhuizen?

Je betaalt alleen de kosten voor de periode dat je jouw woning huurde. Bij het vaststellen van de jaarrekening houden we dus rekening met jouw verhuisdatum. Houd je er wel rekening mee dat je de afrekening van de servicekosten pas rond 1 juli ontvangt over de afrekenperiode. Dit hoeft niet gelijk te lopen met jouw verhuisdatum.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven