Home / Ik huur / Huur en betalen / Huurbetaling

Huurbetaling

Als huurder van Woongoed Zeist betaal je ons elke maand huur. Je betaalt jouw huur steeds vóór de eerste van de maand. Wij bieden verschillende mogelijkheden om de huur te betalen:

1. Via iDEAL
Nu betalen

2. Via automatische incasso
Dit is de makkelijkste manier van huur betalen. Je betaalt altijd op tijd en hebt er geen omkijken naar! Je moet natuurlijk wel zorgen voor voldoende saldo.

Klik hier om een Doorlopende machtiging automatische incasso  te downloaden.

3. Via mail to pay
Huurders zonder automatische incasso, ontvangen een e-mail met een link (mail to pay). Met deze link betaal je snel en veilig jouw huur. Huurders van wie we geen e-mailadres hebben, ontvangen een brief met deze link. Andere betalers en huurders met een betalingsregeling ontvangen een factuur op papier.

4. (Periodieke) overschrijving
Je zorgt zelf voor het op tijd overmaken van de huur via de bank, internet of een periodieke overschrijving van de bank op ons IBAN rekeningnummer NL 31 RABO 0375 2004 44.

5. Via pinbetaling
Je komt langs op ons kantoor om jouw huur via pinbetaling te voldoen.

Hoe is de huur opgebouwd?

De huur bestaat uit een kale (netto) huurprijs en eventuele warmte– en servicekosten. De netto huur is de maandelijkse vergoeding voor het bewonen van uw woning. Servicekosten zijn kosten die u naast uw (kale) huurprijs betaalt. Je betaalt afhankelijk van jouw woning bijvoorbeeld servicekosten voor het schoonmaken van gemeenschappelijke ruimten, een huismeester, alarmering of verlichting van gemeenschappelijke (buiten)ruimten. En je betaalt een maandbedrag voor deelname aan fondsen zoals het Glasfonds en het ontstoppingsfonds.

Huurtoeslag

Iedereen heeft recht op een betaalbare woning. Daarom kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag als je in verhouding tot jouw inkomen veel geld kwijt bent aan de huur van jouw woning. Je ontvangt van de Belastingdienst de huurtoeslag rechtstreeks op je rekening. Om in aanmerking te komen voor de huurtoeslag moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wil je weten hoeveel toeslag je kunt krijgen? Daar kun je meteen achter komen door een proefberekening te maken.

Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst of bel 0800 05 43 (gratis).

Ontvang je al huurtoeslag?

De jaarlijkse huurverhoging per 1 juli hoef je meestal niet door te geven, die geven wij in veel gevallen automatisch door aan de Belastingdienst. Je ontvangt jaarlijks voor 1 juli een nieuwe beschikking huurtoeslag waarin de nieuwe huurprijs is verwerkt. Als de Belastingdienst de gegevens niet goed of niet op tijd heeft ontvangen, verzoekt de Belastingdienst jou alsnog zélf de nieuwe huurprijs door te geven. Je ontvangt dan een apart bericht van de Belastingdienst. Tot die tijd hoef je niets te doen.

Wijzigen bankrekeningnummer

Wil je jouw bankrekeningnummer, waarvan je maandelijks de huur laat afschrijven, wijzigen? Geef jouw nieuwe IBAN-rekeningnummer door via het huurdersportaal Mijn Woongoed Zeist.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven