Home / Ik huur / Huis en huurcontract / Huur opzeggen / Huuropzegging bij overlijden

Huuropzegging bij overlijden

Als een persoon in jouw omgeving overlijdt, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Nabestaanden moeten van alles regelen. Ook het voortzetten of opzeggen van de huurovereenkomst.

Als een hoofdhuurder overlijdt, wordt de medehuurder automatisch hoofdhuurder. Dit geldt zowel voor een achterblijvende echtgenoot als voor een medehuurder in een andere samenlevingsvorm. De huurovereenkomst blijft geldig, met de medehuurder als huurder. Het overlijden van de oorspronkelijke hoofdhuurder moet u wel altijd schriftelijk melden bij Woongoed Zeist met een kopie van uw legitimatiebewijs en de overlijdensakte.

Medebewoner?

Ben je wel medebewoner, maar geen medehuurder? Dan word je niet automatisch hoofdhuurder, maar kun je het medehuurderschap aanvragen. Dat kan tot twee maanden na het overlijden. Er zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet je aantonen dat je een gemeenschappelijke huishouding voerde met de overledene. En dat je de huur kunt betalen. Klik hier voor meer informatie over medehuurderschap.

Enige bewoner

Is er geen bewoner die de huurovereenkomst voortzet? Dan eindigt deze aan het eind van de tweede maand na het overlijden. Tot dat moment zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor de huur, de ontruiming van de woning en het herstel van eventuele gebreken aan de woning.

Als erfgenaam kun je de huur ook eerder opzeggen. Dat kun je doen door ons een e-mail of brief te sturen met een kopie van de overlijdensakte.

Je kunt de huuropzegging iedere werkdag van de maand laten ingaan. Je dient echter wel minimaal een maand opzegtermijn in acht te nemen.

Huurtoeslag bij overlijden

Overlijden van de hoofdhuurder kan invloed hebben op de huurtoeslag. Wil je meer informatie over het voortzetten van de huurtoeslag? Kijk dan op de website van de Belastingdienst of bel de BelastingTelefoon via (0800) 0543 (gratis).

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met onze Klantenservice, telefoon (030) 693 66 00.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven