Huurverhoging 2020

Elk jaar mogen corporaties de huur verhogen. In sommige jaren was de huurverhoging inkomensafhankelijk. Dit jaar niet. Dit jaar is de huurverhoging voor een woning van  Woongoed Zeist 2,6% – daarmee volgen we de inflatie.

Huurders van Woongoed Zeist ontvangen in april de ‘aanzegging huurverhoging’; dat is een e-mail of brief met daarin de nieuwe huur vanaf 1 juli 2020.

De overheid bepaalt het maximale percentage huurverhoging. Voor 2020 is dat 5,1% tot 6,6% (afhankelijk van inkomen). Woongoed Zeist zit daar met 2,6% ruim onder. Zo houden we onze woningen betaalbaar en bereikbaar voor een grote groep mensen. De huurverhoging is afgestemd met HuurdersPlatform Seyst.

Voor de meeste woningen dezelfde huurverhoging
Voor onze woningen (vrije sector en sociaal) geldt dit jaar dezelfde huurverhoging; namelijk 2,6%. Hierbij wordt niet gekeken naar het inkomen en de inkomens zijn dus ook niet opgevraagd bij de Belastingdienst.

Uitzonderingen op de huurverhoging van 2,6%
Als de huur na huurverhoging boven de maximaal toegestane huur komt (die wordt bepaald door het aantal woningwaarderingspunten dat de woning heeft), dan ‘toppen’ we de huur af. Het kan dus zijn dat de huur dan met een lager percentage wordt verhoogd.

Woningen die in de nabije toekomst worden gesloopt, ontvangen geen huurverhoging. De bewoners ontvangen wel een brief.

Huurverhoging andere eenheden (bijvoorbeeld garages en parkeerplaatsen)
De huur van garages, bergingen en parkeerplaatsen wordt niet verhoogd. Hierover ontvangt u geen brief. Als de servicekosten worden aangepast, dan u dat in een (aparte) brief over de afrekening servicekosten.

Vragen over de huurverhoging
Heeft u een vraag over de huurverhoging? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar huurverhoging@woongoedzeist.nl of bel naar (030) 693 66 00.

U ontvangt de huurverhogingsbrief per e-mail
We versturen post zo veel mogelijk per e-mail, dat geldt ook voor de huurverhogingsbrief. En u vindt deze ook op uw persoonlijke pagina via mijnwoongoedzeist.nl. Als wij geen e-mailadres van u hebben, dan ontvangt u een print per post.

Meer lezen en contact
Omdat we dit jaar geen inkomensafhankelijke huurverhoging hebben, heeft bezwaar maken in de meeste gevallen geen zin. Meer informatie over de huurverhoging of de redenen om bezwaar te maken vindt u op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurverhoging
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurverhoging/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-bezwaar-maken-tegen-huurverhoging

Vragen over de huurverhoging kunt u aan ons stellen via: huurverhoging@woongoedzeist.nl of via (030) 693 66 00.

Deel deze pagina: