Huuropzegging bij overlijden

Als een persoon in uw omgeving overlijdt, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Nabestaanden moeten van alles regelen. Ook het voortzetten of opzeggen van de huurovereenkomst.
Als een hoofdhuurder overlijdt, wordt de medehuurder automatisch hoofdhuurder. Dit geldt zowel voor een achterblijvende echtgenoot als voor een medehuurder in een andere samenlevingsvorm. De huurovereenkomst blijft geldig, met de medehuurder als huurder. Het overlijden van de oorspronkelijke hoofdhuurder moet u wel altijd schriftelijk melden bij Woongoed Zeist met een kopie van uw legitimatiebewijs en de overlijdensakte.

Medebewoner?

Bent u wel medebewoner, maar geen medehuurder? Dan wordt u niet automatisch hoofdhuurder, maar kunt u het medehuurderschap aanvragen. Dat kan tot twee maanden na het overlijden. Er zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet u aantonen dat u een gemeenschappelijke huishouding voerde met de overledene. En dat u de huur kunt betalen. Wilt u meer weten over medehuurderschap lees dan verder bij medehuurder.

Enige bewoner

Is er geen bewoner die de huurovereenkomst voortzet? Dan eindigt deze aan het eind van de tweede maand na het overlijden. Tot dat moment zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor de huur, de ontruiming van de woning en het herstel van eventuele gebreken aan de woning. Als erfgenaam kunt u de huur ook eerder opzeggen. Dat kunt u doen door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden met een kopie van de overlijdensakte.

U kunt de huuropzegging iedere werkdag van de maand laten ingaan. U dient echter wel minimaal een maand opzegtermijn in acht te nemen.

Huurtoeslag bij overlijden

Overlijden van de hoofdhuurder kan invloed hebben op de huurtoeslag. Wilt u meer informatie over het voortzetten van de huurtoeslag? Kijk dan op de website van de Belastingdienst of bel de BelastingTelefoon: (0800) 0543.

Vragen?

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met onze Klantenservice, telefoon (030) 693 66 00.

Huuropzegging bij overlijden

  • Geeft uw toestemming aan ons om aan de nieuwe kandidaat huurder uw telefoonnummer door te geven? Zo kan er snel een afspraak ingepland worden om de woning te bezichtigen. Ook prettig als u bijvoorbeeld gordijnen of vloerbedekking wilt aanbieden ter overname