Huur opzeggen

Verhuizen doet u niet iedere dag. Gelukkig maar, want u moet veel regelen voor het zover is. Het is vooral belangrijk om uw huurcontract op tijd op te zeggen.

U kunt het huurcontract iedere dag van de maand opzeggen. De opzegtermijn is minimaal één maand. Valt de einddatum van het huurcontract in het weekend of op een feestdag? Dan wordt deze verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Eerder opzeggen mag. Dat hebben we zelfs liever. Het geeft ons meer tijd om een nieuwe huurder te vinden. En het vergroot uw kans om spullen als gordijnen, zonnewering of laminaat over te doen aan de volgende bewoner.
Na ontvangst van uw opzegging gaat de opzegtermijn in en sturen wij u een bevestiging.

Vijf verhuisdozen per week cadeau

Elke week dat u eerder opzegt dan de voorgeschreven maand, ontvangt u een tegoedbon voor vijf verhuisdozen. Deze levert u in bij de Gamma in Zeist. Twee maanden van tevoren opzeggen betekent dus 20 verhuisdozen gratis!

U kunt zich altijd bedenken

U houdt altijd de mogelijkheid om vier weken voor de geplande opzegdatum uw opzegdatum met vijf werkdagen te wijzigen. Uiterlijk een maand van tevoren moeten we de precieze datum weten.

Uw huur makkelijk opzeggen via het huurdersportaal

Uw huur opzeggen kan snel en makkelijk via het huurdersportaal Mijn Woongoed Zeist. Of stuur uw huuropzegging per brief (Postbus 135, 3700 AC Zeist). U kunt ook het formulier onderaan deze pagina invullen.

Huur opzeggen bij overlijden
Wilt u de huur opzeggen na een overlijden? Klik dan hier: huur opzeggen bij overlijden.

Opleveren woning

Als u de huur opzegt, verwachten wij dat u de woning netjes achterlaat. U moet de woning schoon, heel en leeg achterlaten. Dus zonder vloerbedekking, gordijnen, meubilair en bijvoorbeeld zonwering (tenzij de nieuwe bewoner dit van u over wil nemen). Binnen zeven dagen na de huuropzegging komt er een opzichter bij u langs om de woning met u te bekijken. In het opnameformulier legt de opzichter vast welke afspraken met u zijn gemaakt. Op uw laatste huurdag vindt de eindopname of oplevering plaats. De opzichter komt langs en controleert of u de gemaakte afspraken bent nagekomen.

Huuropzegging

  • Geeft u toestemming aan ons om aan de nieuwe kandidaat huurder uw telefoonnummer door te geven? Zo kan er snel een afspraak ingepland worden om de woning te bezichtigen. Ook prettig als u bijvoorbeeld gordijnen of vloerbedekking wilt aanbieden ter overname.