Gerda Schuller in memoriam

58 jaar woonde Gerda in Kerckebosch. Eerst aan de Prinses Margrietlaan en een aantal jaar geleden verhuisde ze naar haar nieuwe appartement in Beverburg. Helemaal bovenin, uitkijkend over de bomen zoals ze dat graag wilde. Helaas is Gerda op dinsdag 7 april overleden. Wij wensen haar familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Gerda heeft zich met hand en tand ingezet voor de herontwikkeling van Kerckebosch. Als lid van de bewonerscommissie Kerckebosch zette ze zich in voor een goed sociaal plan voor haar mede huurders. Met terugkeergarantie, verhuiskostenvergoeding, peildata, betaalbare huur et cetera. En na de bewonerscommissie, werd ze lid van bewonersprojectcommissie van Beverburg, de werkgroep die aan de slag ging met het kunstproject herinneringsbank en de werkgroep heideveld. Ze was lid van de klankbordgroep rond de ontwikkeling van de ontwikkelingsvisie en Masterplan. Ze bereidde zich steevast goed voor en zorgde ervoor dat de belangen van de huurders gehoord werden.

Gerda hield van de natuur. En wilde dat iedereen in Kerckebosch na de herontwikkeling kon genieten van het uitzicht op de bomen. Haar fysieke beperking hield Gerda niet tegen om haar stem te laten horen waar dat kon. Ze had een duidelijke mening en die stak ze niet onder stoelen of banken. Ze kwam op voor haar eigen rechten en vooral die van haar medebewoners. Gelukkig maar voor ons dat ze bij de vele bijeenkomsten en bespreking aanwezig was. Want alleen met elkaar maak je plannen beter.

Gerda hield niet van saai. En met haar lange haren, gekleurde kleding en make-up en aanwezigheid was ze alles dan saai. Kerckebosch is helaas een markante vrouw armer. Gelukkig hebben we Gerda ook bij leven van harte bedankt voor haar inzet. We vinden het heel spijtig dat ze niet langer heeft kunnen genieten van haar uitzicht over haar Kerckebosch.

Deel deze pagina: