Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.
Home / Nieuws / Feestelijke start werkzaamheden flat 11 Kerckebosch

Feestelijke start werkzaamheden flat 11 Kerckebosch

De meeste oude flats in Kerckebosch hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw. De eerste flat aan de Prinses Margrietlaan ‘flat 11’ blijft staan en wordt grondig gerenoveerd. Naast een nieuwe keuken, badkamer en toilet, worden er nieuwe oplossingen gebruikt die de flat energiezuiniger maken dan de gemiddelde nieuwbouwwoning. Ook is de flat na de renovatie ‘aardgas vrij’. Deze week werd samen met de bewoners de start van de werkzaamheden gevierd. Een symbolische aardgaskraan werd dichtgedraaid.

Het is even doorbijten zo’n renovatie, de komende tijd wordt hier getimmerd, gezaagd en flink rommel gemaakt. Maar als de werkzaamheden achter de rug zijn, dan betekent het voor de huurders dat hun energierekening flink lager wordt en de woning een stuk comfortabeler.

Ervaringen die bij andere projecten van pas komen
Henk van Veldhuisen (projectmanager Woongoed Zeist) begeleidt de renovatie. “De betaalbaarheid van onze woningen staat met stip op één. Door te investeren in duurzaamheid, houden we de woonlasten van onze huurders betaalbaar. Bij de renovatie van flat 11 gaan we nog een stapje verder als het gaat om duurzaamheid. Bovenop de kosten voor een ‘normale’ renovatie, investeren we nog eens 1,6 miljoen extra om ‘Bijna Energie Neutraal’ te worden. En ook de gemeente heeft hiervoor subsidie toegekend. De ervaringen die we in dit project opdoen, delen we met collega corporaties. Zo komen die straks van pas bij andere projecten in de regio en hebben we er allemaal wat aan.”

Feestelijke start
Om de start van de renovatie feestelijk in te luiden, waren alle bewoners van flat 11 deze week uitgenodigd. Omdat de flat straks ‘aardgas vrij’ wordt, draaiden Marcel Fluitman (Wijkwethouder) en Rob Wassenberg (directeur Woongoed Zeist) samen met Hein Brandsma (lid bewonerscommissie) de aardgaskraan dicht. De werkzaamheden aan de flat zijn inmiddels gestart. Volgens planning, zijn de werkzaamheden in maart 2021 achter de rug.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar top