Home / Veelgestelde vragen / Ik wil een woning huren, hoe moet dat?

Ik wil een woning huren, hoe moet dat?

Alle woningcorporaties in deze regio, bieden hun sociale huurwoningen aan op www.woningnetregioutrecht.nl. Om te kunnen reageren op een aangeboden woning, moet u ingeschreven staan als woningzoekende. Staat u nog niet ingeschreven? Ga dan naar www.woningnetregioutrecht.nl.

Opzeggen Heeft u inloggegevens voor het huurdersportaal?

 

 

Ja, U kunt opzeggen via het huurdersportaal via het format voor de huuropzeggingsbrief.

Nee, via de site kunt u het opzeggingsformulier downloaden en naar ons mailen. www.woongoedzeist.nl/huren/huuropzegging/

Nee, U kunt per e-mail of post uw huur opzeggen.

  Kan ik ook telefonisch opzeggen? Nee, telefonisch opzeggen is niet toegestaan.
Termijn Hoelang van te voren moet ik de huur opzeggen? De huur mag dagelijks op werkdagen worden opgezegd, houd daarbij rekening met een opzeggingstermijn van 30 dagen.

De laatste huurdag moet op een werkdag zijn.

Wie Wie moeten de huuropzegging ondertekenen?

 

De huuropzegging moet worden ondertekend door zowel de hoofd- als de medehuurder.

 

Als de huur eenzijdig (d.w.z. één van beide huurders blijft achter) wordt opgezegd, dan is sprake van een afstandsverklaring.

Toelichting proces U ontvangt binnen twee werkdagen na ontvangst van de huuropzegging een bevestigingsbrief van ons. In deze bevestigingsbrief wordt de datum van de voor- en eindinspectie vermeld.

 

In de bevestigingsbrief wordt globale informatie over de wijze waarop de woning opgeleverd moet worden en de wijze waarop we omgaan met overname van goederen vermeld.

Tijdens de eerste inspectie neemt de wijkopzichter dit met de huurder door.

 

Scroll naar boven