Dubbel genieten voor bewoners van de Filips van Bourgondiëlaan!

In september 2017 vielen we binnen bij Riet van Dorrestein: één van de bewoonsters van de 12 seniorenwoningen aan de Filips van Bourgondiëlaan. De renovatie van haar woning was toen net gestart. Deze week vierden we de afronding van de renovatie en overhandigde Woongoed Zeist projectleider Henk van Veldhuisen het nieuwe zuinige energielabel A, dat de huizen nu hebben.

“Hopen zand en snerpende en grommende machines. Dat viel wel even tegen,’’ vertelt Riet van Dorrestein. “Al werd er flink doorgewerkt hoor. Ik heb me wel eens verwonderd over alle medewerkers van het bouwbedrijf die met gemak van alles sjouwden of op het dak aan het werk waren.”

Twee keer genieten
Inmiddels is de renovatie klaar en zijn de 12 huizen een stuk duurzamer. Ze gingen van energielabel E naar energielabel A. En ze zijn zo goed geïsoleerd dat niet alleen de stookkosten een stuk lager zijn, maar het in huis ook comfortabeler voelt. “Ik geniet dagelijks twee keer van mijn huis” vertelt Riet van Dorrestein  enthousiast. “Als ik thuiskom geniet ik van de buitenkant die de charme heeft van een Engelse cottage. Eenmaal binnen valt het meteen op dat het zoveel behaaglijker is. “Had je voorheen last van een vochtig huis? Dat is nu écht verleden tijd. En geen tocht meer, geen kiertjes die je probeert af te de dekken… De sfeer in huis is er gewoon door veranderd.”

Investeren in duurzaamheid en verlaging woonlasten
Projectleider Henk van Veldhuisen is trots op het resultaat. Woongoed Zeist zet flink in op de verduurzaming van het woningbezit. “We steken onze financiële middelen in het verbeteren en betaalbaar houden van ons woningbezit. Daarbij investeren we extra in duurzaamheid. Dat doen we voor het milieu én om de woonlasten van onze huurders laag te houden.

Een mooi en duurzaam resultaat
Naast bewoners en de medewerkers van Woongoed Zeist, hieven ook de medewerkers van bouwbedrijf Van Dillen het glas. Zij voerden de renovatiewerkzaamheden uit en directeur Jaap de Windt is blij met het resultaat. “We hebben een flinke verbetering kunnen doorvoeren in een huis met beperkte ruimte. Met een mooi een duurzaam resultaat, dat ook nog eens veel extra wooncomfort oplevert. De bewoners werkten allemaal hard mee aan de werkzaamheden – die natuurlijk best wat overlast gaven – en dan is het extra leuk om te horen hoe blij ze met het resultaat zijn. Én dat ze nu al op hun energierekening besparen.”