Chique entrees voor de Gero flat

Het is fijn wonen in de flat

Aan de laan van Vollenhove staat een vrolijk geel gebouw, met in de galerijplaten vorken, messen en lepels gestanst. Deze afbeeldingen en de naam van het gebouw zijn afkomstig van de oude bestekfabriek Gero. Het gebouw werd in 2014-2015 flink gerenoveerd. Nu hebben ook de portieken mooie automatische entreedeuren gekregen.

De Gero flat: in trek bij woningzoekenden

De eerste bewoners namen eind jaren ’60 hun intrek in de flat. Er is in de loop der jaren veel veranderd. De wijk Vollenhove kampte de afgelopen jaren met een imago probleem. Dat lijkt langzaam te veranderen. Grote renovaties door Woongoed Zeist van de Gero, Montessori en de L-flat hebben daar zeker aan bijgedragen. Roy Viezee, complexbeheerder van de Gero flat merkt dat er tegenwoordig veel meer vraag is naar woonruimte in de flat. “De flat is erg in trek bij jonge gezinnen”, zegt hij. “Het is er gemoedelijk, schoon en aangenaam.”

Fijn wonen en waar voor je geld

Kersverse bewoner Elviera is heel blij met haar tweekamer flat. “Ik wilde al een paar jaar graag naar de Gero flat verhuizen. Nu is het gelukt. Ik vind het hier fijn wonen. We kennen elkaar en helpen elkaar. En als er iets is, kun je altijd naar Roy. Dat is prettig. Natuurlijk is er wel eens wat, maar dat zijn incidenten. Iedere dag geniet ik van mijn balkon met dat prachtige uitzicht op het groen. Ik blijf hier voorlopig wel!”