Home / Nieuws / Afgelopen jaar 1.614 nieuwe sociale huurwoningen in regio Utrecht

Afgelopen jaar 1.614 nieuwe sociale huurwoningen in regio Utrecht

De in de RWU verenigde woningcorporaties hebben in 2020 maar liefst 1.614 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde Regionale Corporatie Monitor 2021.

De corporaties hebben hiermee hun gemiddelde van de laatste jaren fors verbeterd. Dat is een grote prestatie in de gegeven omstandigheden van gebrek aan bouwlocaties en lange procedures.

Bouwdeal om opgave te halen

Samen met het rijk, de provincie en de gemeenten is vastgesteld dat het nodig is om 2.700 nieuwe sociale huurwoningen per jaar te realiseren in de regio Utrecht. Om dat aantal te halen, zijn meer bouwlocaties en snellere procedures nodig.

RWU-voorzitter Henny van den Heiligenberg: “Daarom pakken wij de handschoen op en gaan wij in gesprek met de gemeenten in de Regio Utrecht om samen een Bouwdeal te sluiten. Hierin maken we afspraken over realisatie van die nieuwe woningen. Ook zullen wij er volgend jaar bij de nieuwe gemeenteraden op aandringen om in hun coalitieakkoorden oplossingen op te nemen die zorgen voor locaties en snelheid.”

Dit alles doen de woningcorporaties in het belang van hun huurders en de woningzoekenden in de regio Utrecht.

Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar top