Home / Nieuws / Aedes benchmark 2022

Aedes benchmark 2022

Op donderdag 24 november werden op een landelijk congres voor woningcorporaties de resultaten uit de Aedes-benchmark 2022 bekend gemaakt.

Deze benchmark maakt prestaties van woningcorporaties inzichtelijk. Zo weten wij waar Woongoed Zeist staat ten opzichte van andere corporaties. De Aedes-benchmark bestaat uit vijf prestatievelden: huurdersoordeel, bedrijfslasten, duurzaamheid, onderhoud & verbetering en beschikbaarheid & betaalbaarheid. 

Op de prestatievelden huurdersoordeel en onderhoud & verbetering zien we vergelijkbare resultaten met vorig jaar. We lopen hier achter ten opzichte van andere corporaties. Dat geldt ook voor het prestatieveld duurzaamheid. Op het prestatieveld bedrijfslasten doen we het – net als vorig jaar – beter dan de sector.

Verduurzamen woningen met energielabel E, F of G heeft prioriteit

We willen de energierekening van onze huurders verlagen, de energievraag beperken en zorgen voor comfortabele woningen. Om die reden investeren we in duurzaamheid. Waar we vorig jaar nog in lijn scoorden met het gemiddelde in de sector, lopen we nu helaas weer wat achter. 9% van onze woningen heeft nog een energielabel E, F of G. Al deze woningen staan gepland om aan te pakken in uiterlijk 2028. 

Service blijft speerpunt

Onze huurders geven gemiddeld een 7+ voor onze service. Een ruime voldoende. Huurders met een reparatieverzoek en vertrokken huurders geven ons een hogere waardering dan vorig jaar. Dat is fijn! Want klanttevredenheid vinden we belangrijk. Nieuwe huurders zijn minder tevreden dan vorig jaar. Het kan en moet nog beter. Daar zijn en blijven we alert op.

Onze wijkteams en andere collega’s zijn graag goed bereikbaar, zichtbaar en aanspreekbaar voor onze huurders. Samen zorgen we er graag voor dat zij zich thuisvoelen. In huis en in hun buurt.

Aedes benchmark 2022 – factsheet Woongoed Zeist
Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar boven