Home / Nieuws / Aedes-benchmark 2021

Aedes-benchmark 2021

Op donderdag 18 november werden op een landelijk congres voor woningcorporaties de resultaten uit de Aedes-benchmark 2021 bekend gemaakt.

Deze benchmark maakt prestaties van woningcorporaties inzichtelijk. Zo weten wij waar Woongoed Zeist staat ten opzichte van andere corporaties. De Aedes-benchmark bestaat uit vijf prestatievelden: huurdersoordeel, bedrijfslasten, duurzaamheid, onderhoud & verbetering en beschikbaarheid & betaalbaarheid. 

Stappen voorwaarts op duurzaamheid

We willen de energierekening van onze huurders verlagen, de energievraag beperken en zorgen voor comfortabele woningen. Om die reden investeren we in duurzaamheid. Met resultaat! Op het prestatieveld duurzaamheid lopen we onze achterstand in. We scoren hier nu in lijn met het gemiddelde in de sector.

Op de prestatievelden huurdersoordeel en onderhoud & verbetering zien we lagere resultaten dan vorig jaar en lopen we achter ten opzichte van andere corporaties. Op het prestatieveld bedrijfslasten doen we het nu beter dan de sector.

Service blijft speerpunt

Onze huurders geven gemiddeld een 7,3 voor onze service. Een ruime voldoende. Maar helaas iets lager dan vorig jaar. Het kan en moet beter. Zeker bij reparatieverzoeken. Daar zijn en blijven we alert op.

Onze wijkteams en andere collega’s zijn graag goed bereikbaar, zichtbaar en aanspreekbaar voor onze huurders. Samen zorgen we er graag voor dat zij zich thuisvoelen. In huis en in hun buurt.

Aedes-benchmark 2021 – resultaten Woongoed Zeist
Jouw mening vinden wij belangrijk, hoe beoordeel je deze pagina?
Scroll naar top