header[1]

Nieuwsbrief 'herontwikkeling' Griffensteijn - juli 2021

U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u in een woning aan de Jacoba van Beierenlaan met huisnummers 2 t/m 36 bis (even), Ridderschapslaan met huisnummers 1 t/m 43 (oneven) of 22 t/m 56 (even) woont. Voor deze woningen maken we nieuwe plannen. We informeren u in deze nieuwsbrief over de stand van zaken. En er is meer duidelijkheid over de onderhoudsmaatregelen die wij gaan uitvoeren in alle woningen die niet gesloopt worden.
plattegrond Griffensteijn

Stand van zaken nieuw plan

Voor het nieuwe woningontwerp is het belangrijk dat duidelijk is waar de woningen aan moeten voldoen. Dit is beschreven in de kadernotitie. In de laatste nieuwsbrief las u daar al over. Het College van B&W (gemeente Zeist) heeft de kadernotitie inmiddels vastgesteld.

Dit betekent dat Woongoed Zeist nu een architectenbureau kan gaan selecteren. In oktober ronden wij deze selectie af en is de architect voor het nieuwe plan bekend. Het stedenbouwkundig plan wordt dan afgemaakt en de eerste ontwerpen voor de nieuwe woningen kunnen gemaakt worden. Dat start altijd met een eerste schetsontwerp. Het schetsontwerp stemmen we af met de gemeente Zeist om te kijken of we op de goede weg zijn. Daarna presenteren wij de eerste plannen aan de bewoners. Wij verwachten dat dat aan het eind van het jaar zal zijn.

Onderhoudsplan voor de woningen die behouden blijven

Begin juli is het onderhoudsplan voor de woningen die blijven staan vastgesteld. Dit plan gaat niet over uw woning maar we brengen u toch graag op de hoogte wat wij aan onderhoud gaan doen in alle woningen die niet gesloopt worden. Zodat u weet wat er in wijk speelt. Wij geven u een samenvatting van het plan:

  • bij alle woningen worden de badkamer, keuken en toilet vernieuwd
  • het schilderwerk aan de buitenzijde wordt gedaan.
  • in woningen zonder centrale verwarming wordt CV aangelegd
  • CV ketels die aan vervanging toe zijn, worden vervangen
  • plaatsen van rookmelders
  • onderhouden van de buitengevels en het dak
  • onderhouden van de schuurtjes.

Daarnaast maken wij de witte woningen (On site) energiezuiniger door de woningen te isoleren. Bij de grijze woningen (Airey) gebeurt dit niet.

Fijne zomervakantie

Wij wensen u een zonnige en mooie zomerperiode toe! Wij brengen u na de zomerperiode weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
5414f72077c690db2f281c633c581f74-o940qi9k04tdazerwgxlbh9owa0lcxfgzyfuqg3vc4

Vragen?

Heeft u vragen? Stel ze gerust aan Erica Steehouder, medewerker projectparticipatie. Dit kan per mail via griffensteijn@woongoedzeist.nl of bel (030) 693 66 00.
facebook youtube