header[1]

Nieuwsbrief 'onderhoud' Griffensteijn

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in een woning aan de Ridderschapslaan 2 t/m 20 (even), Cornelis Schellingerlaan 25 t/m 79 (oneven) en 62 t/m 108 bis (even) woont. Woongoed Zeist is in uw wijk bezig met plannen voor het vernieuwen en onderhouden van de woningen. In deze nieuwsbrief informeren wij u daarover.
plattegrond Griffensteijn

Onderhoud van de woningen

U woont in een woning waarvan de monumentenstatus behouden blijft. Deze woningen zijn en blijven nu een gemeentelijk monument. Dit betekent dat wij de woning niet slopen. Wel voeren wij onderhoud aan de woningen uit, zodat ze weer jaren mee kunnen en u er fijn kunt blijven wonen.

Het komend jaar maken wij het onderhoudsplan. Wij zoeken uit wat technisch mogelijk is en wat financieel haalbaar is. Als we een haalbaar onderhoudsplan hebben, voeren we in 2022/2023 de werkzaamheden uit. Eerder lukt helaas niet. Dat laten onze financiën niet toe. De eerdere sloop- en nieuwbouwplannen stonden ook voor die jaren in de planning.

Onderhoud en géén renovatie

De woningen worden onderhouden, maar niet gerenoveerd. Het verschil is dat we bijvoorbeeld geen energiebesparende werkzaamheden uitvoeren. Voor het onderhouden van de woningen vragen wij geen huurverhoging.

Wij snappen dat u graag wilt weten waar u aan toe bent. U heeft misschien vragen over het schilderen van uw huis of het vervangen van gordijnen. Wij vragen nog even uw geduld. Zodra we weten wat we precies kunnen gaan doen en het onderhoudsplan klaar is, beantwoorden wij al deze vragen graag. Wij nodigen u begin 2021 uit voor een informatiebijeenkomst.

U kunt geen urgentie meer aanvragen

Nu we uw woning niet slopen, kunt u niet meer met voorrang verhuizen. Een urgentie aanvragen is dus helaas niet meer mogelijk. Dat is een besluit van het college van Burgemeesters en Wethouders van de gemeente Zeist.

Let op: heeft u al een verleende urgentie, dan blijft deze geldig voor de duur die in de beschikking vermeld staat. Het verlengen van deze urgentie is niet meer mogelijk.
bewonerscommissie

Nieuws van de bewonerscommissie

Vragenlijsten
Hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst. Een groot aantal van de punten die jullie aangaven, bespraken we op 4 juni 2020 in ons overleg met Woongoed Zeist.

Voorstellen bewonerscommissie
In de vorige nieuwsbrief stelden wij de bewonerscommissie aan jullie voor. We zijn toen vergeten één lid te benoemen. Dat doen we graag alsnog. Dat is Tatiana Lukman.

Contact met de bewonerscommissie
Heeft u een vraag of zoekt u contact? Stuur een mailtje naar de bewonerscommissie via bcgriffensteijn@gmail.com. We zijn telefonisch te bereiken via (030) 695 97 16 of op Ridderschapslaan 20.

Buurttalent gezocht!
We organiseren een leuke dag voor de buurt. Hiervoor zijn wij op zoek naar talent uit de buurt. Ben jij de nieuwe 'Voice of Griffensteijn'? Of lijkt het je leuk om mee te doen met 'Griffensteijn got talent'? Geef je dan op via ons e-mailadres. Iedereen is welkom: jong en oud!

Tip van de bewonerscommissie
Tip: kijk eens op www.woonbond.nl bij vraagbaak. Hier staat veel informatie over jouw rechten en plichten als huurder.
talebnt

Iets kapot in de woning?

Gaat er in de tussentijd iets kapot aan of in de woning? Blijft u dit vooral melden via onze afdeling Reparatieverzoeken.U kunt uw reparatieverzoek online doorgeven via deze link: formulier reparatieverzoek, of bel (030) 693 66 01.
gereedschapskist

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze nieuwsbrief vragen? Of spreekt u graag een medewerker van Woongoed Zeist? Stel uw vragen gerust aan Erica Steehouder, medewerker projectparticipatie. Dit kan per mail via griffensteijn@woongoedzeist.nl of bel (030) 693 66 00.